Lasersko graviranje i rezanje

Lasersko graviranje je postupak urezivanja sadržaja – teksta i/ili grafike laserskom zrakom na za to prikladnu podlogu. Proces graviranja se odvija u stroju za lasersku gravuru, popularnije zvanim i ‘laser’.

Kao i svi ostali strojevi, laseri se dijele po snazi i radnoj površini. Iako postoje i laseri velike snage i radne površine (najčešće korišteni u industriji), najrašireniji u upotrebi su laseri srednje i male snage u izvedbi s radnom površinom istih atributa. Velika je prednost lasera što se graviranje odvija upotrebom laserske zrake, bez neposrednog kontakta s podlogom na koju se gravira. To omogućuje vrhunsku preciznost, veliku razlučivost graviranog sadržaja, veliku brzinu izrade, te jednostavno rukovanje prilikom postavljanja odnosno uklanjanja materijala na koji se gravira.

Laser kojim raspolažemo namijenjen je prije svega za fino graviranje koje je moguće na širokom spektru materijala poput gume, drveta, kože, stakla, tvrde spužve, pleksiglasa, posebno razvijenih polimernih ploča (kolokvijalno zvanih graverska plastika). Osim graviranja, laser ima i mogućnost rezanja izgraviranog sadržaja iz podloge na koju se gravira, u oblicima kojima je samo mašta granica. Nije namijenjen za graviranje izuzetno tvrdih metala.

PRIMJENA LASERSKE GRAVERKE:

  • graviranje rokovnika, čaša, olovaka, boca, pehara
  • izrada raznih privjesaka za ključeve
  • izrada pečata
  • rezanje raznih šablona

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano za graviranje ili rezanje slobodno nam se javite.

    Koristimo kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva na našoj web stranici. Pregledavanjem ove web stranice prihvaćate našu upotrebu kolačića.

    Proizvod je dodan u vašu košaricu.

    Nastavi kupovati Pogledaj košaricu